Hoppa till innehåll
Home » Blogg » SEO – Trafik till din webbplats

SEO – Trafik till din webbplats

SEO (Search Engine Optimization) Sökmotoroptimering är den teknik som används för att din webbplats ska ranka bra i sökmotorerna på de nyckelord, eller kombination av nyckelord som du vill ranka pä.

Hur fungerar det? En bra fråga som det inte finns något entydigt svar men jag ska försöka återge de parametrar som ligger i linje med hur dominanten bland sökmotorer, Google, hanterar detta. Det finns ingen direkt information om hur Googles algoritm ser ut då det är kanske en av världens mest värdefulla affärshemligheter, men det går att tyda en hel del genom “Google Guidelines” samt en omfattande empiri på området.

Denna artikel skulle bli mycket omfattande om jag skulle sammanställa allt som jag känner till i ämnet men för att klarlägga vissa grundläggande fakta så råder det konsensus bland flertalet SEO-konsulter att den nuvarande algoritmen (2021) opererar på ca 40 olika parametrar för att avgöra hur bra just din URL rankar på ett visst nyckelord.

Grunden för att ranka bra är kort och gott att skriva en relevant artikel som är unik och som har paketerats med relevanta inlänkar på en domän med hög trovärdighet och som har en hög trafik där läsaren stannar tillräckligt länge för att läsa artikeln. Artikeln ska även vara ren från massa onödig kod och laddas relativt snabbt. Hela historiken ska vara trovärdig vad gäller uppkomst, editering, länktillväxt m.m. Kombineras detta med en aktivitet i kommentarsfält kopplat till artikeln som är relevant, livlig och välmodererad så är förutsättningarna goda för hög trafikvolym.

Detta är inte fullt så enkelt att åstadkomma som det är sagt så det krävs ett strukturerat och målmedvetet arbetssätt för att uppnå ett gott resultat.

Vill du veta mer – Kontakta oss för ett förutsättningslöst möte kring hur du kan få fart på din webbplats!