Hoppa till innehåll
Home » Blogg » IT och Sport

IT och Sport

Teknisk utveckling inom sporten har tidigare främst varit fokuserat på att utveckla själva sportredskapet, men har på senare tid har den tekniska utveckling fokuserat mer på själva atleten för. Den sport som jag ägnar mig åt, cykelsporten, har genomgått en mycket intressant resa och idag finns det omfattande träningsmöjligheter som kopplar till IT som fört in cykelsporten i en helt annan värld.

Smart trainer och interaktiv cykling

För att få till den ultimata träningsupplevelsen för inomhusträning på cykel så behöver du en s.k. “smart trainer”, en cykel och någon form av träningsapplikation.

Smart trainer

En smart trainer finns i olika nivåer och den mest fulländade lösningen får du av en direktdriven trainer som kan simulera den riktiga cyklingen till närmast perfektion. Dessa är så pass tillförlitliga att det då effekten som cyklisten presterar mäts med en noggrannhet på ca 1 %. Webbus har fokuserat på den i vårt tycke bästa leverantören av smart trainers, Wahoo, med deras premiumprodukt Wahoo Kickr 5.0

Wahoo Kickr 5.0

Träningsapplikation

Träningsapplikationen kan vara en ren träningsapplikation eller också kopplas samman med andra individer för att skapa en virituell tävlingsmiljö. Den applikation som dominerar marknaden för interaktiv tävling är Zwift, medan Wahoo Systm erbjuder den bredaste träningsapplikation.

Zwiftreklam